Fysik

hastighed hjælp

14. april 2015 af terham (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der kan give mig en vejledning hvordan jeg skal løse denne opgave?

En kasse med massen 8 kg, der ligger på et vandret underlag, påvirkes af en kraft på 20N. Denne kraft er rettet skråt opad og danner en vinkel på 30 grader.

Find kassens hastighed efter 4 sekunders forløb, når friktionskoefficienten er 0.1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2015 af peter lind

Opløs kraften i en vandret komposanr Fv og en lodret komposant Fl.  Normalkraften på klodsen er så FN = Ftyngde - Fl Resulterende kraft Fr = Fv-μ*FN hvor μ er gnidningskoefficienten.

Lav evt. en tegning af systemet med kræfter


Svar #2
14. april 2015 af terham (Slettet)

Er det som jeg har gjort her helt forskert? Men hvordan finder jeg så hastigheden?

F_{tyngde}=m*g=8*9,82=78.56N

F_{V}=F*cos\alpha =F*cos(30)=17.32N

F_{l}=20N-17.32N=2,68N

F_{N}=F_{tynde}-F_{l}=78.56N-2,68N=75,88N

F_{r}=F_{V}-\mu *F_{N}=17,32-0,1*75,88=9,732


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2015 af peter lind

Du skriver i opgaven en vinkel på 30º men ikke om vinklen er i forhold til vandret eller lodret. Hvis vinklen er i forhold til vandret er de to første rigtig; men Fl = 20N*sin(30º)

Jeg har ikke kontrolleret tallene


Svar #4
14. april 2015 af terham (Slettet)

Sådan så skulle det gerne være lavet rigtigt :)

[F_{tyngde}=m*g=8*9,82=78.56N]

[F_{V}=F*cos\alpha =F*cos(30)=17.32N]

[F_{l}=20N*sin(30)=10N

[F_{N}=F_{tynde}-F_{l}=78.56N-10N=68,56N]

[F_{r}=F_{V}-\mu *F_{N}=17,32-0,1*68,56=10,464]

v=\frac{F_{r}}{m}=\frac{10,464N}{8kg}=1,308m/s^{2}

v_{4}=v*t=1,308m/s^{2}*4sek=5,232 m/s^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2015 af peter lind

0,1*68,56 skal være 0,1*78,56 formentlig bare en tastefejl.

næstsidste linje. det er accellerationen du beregner ikke hastigheden


Skriv et svar til: hastighed hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.