Matematik

Sætte to funktioner lig hinanden.

15. april 2015 af Bankoid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme koordnaterne til et punkt, som er skæringspunktete mellem disse to grafer:

f(x) = 0,11x^2 + 0,73x + 0,78

g(x) = 0,3x^3 + x^2 - 0,3x - 4

For at finde skæringspunktet sætter man de to grafer lig hinanden.

f(x) = g(x)

0,11x^2 + 0,73x + 0,78 = 0,3x^3 + x^2 - 0,3x - 4

Jeg ved godt, at man godt kan solve det på grafregneren, men hvordan løser man dette i hånden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Du reducerer, samler det hele på den ene side, og reducerer igen. Sætter det lig med nul, og bruger enten nulreglen eller rodformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2015 af SuneChr


Det bliver en tung og lang opgave. Wolfram har venligst gjort det. 


Skriv et svar til: Sætte to funktioner lig hinanden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.