Kemi

Hjælp til kemi opgave!

15. april 2015 af Henry1505 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godaften

Jeg håber på, at der er nogen, der kan hjælpe mig på vej med denne opgave:

i 1000g rødkål er der 0,00053g Zink. Beregn Zink indholdet i masse % ppm. Der må ikke være over 5ppm Zink i grønsager. Må man spise rødkål?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2015 af Heptan

ppm = parts per million = milliontedele = 1/1000000 = 10-6

Ligesom % er hundrededele er ppm milliontedele.

\omega Zn=\frac{0,00053\ \textup{g}}{1000\ \textup{g}}\cdot 10^6 \ \textup{ppm}


Svar #2
16. april 2015 af Henry1505 (Slettet)

Sådan, tusinde tak!


Skriv et svar til: Hjælp til kemi opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.