Matematik

Bestem flyrutens samlede længde.

16. april 2015 af SLMB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem flyrutens samlede længde.

Kangerlussuaq befinder sig i punktet K og Nuuk i punktet N. Den korteste afstand mellem de to byer er vist med rødt og flyrutenKPQN, vist med sort, kan ses tegnet ind på kortet på figur 2. 

Følgende afstande og vinkler på ruten er givet. Alle afstande er angivet i km. 

|KN| = 316, |KP| = 188, ∠K = 42°, ∠P = 109°. 

∠Q er bestemt i opgave 1 a).
Dvs disse:
∠Q= 42, 1
v = 65, 5
 x[b] = -1, 29

Nogen som kan skære det ud i pap, da jeg ikke er så stræk i matematik? :-(

Vedhæftet fil: 1593702.png

Svar #2
16. april 2015 af SLMB (Slettet)

Har jeg set, men da jeg overhovedet ikke er god til matematik og bare har kæmpet med den i 2 dage, vil jeg gerne have skåret det mere ud :-) For det du har skrevet er bare det men lærer sagde og er ikke kommet videre, da jeg ikke ved hvad jeg skal starte med eller formeler eller noget. som sagt kan overhovedet ikke finde ud af matematik :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2015 af peter lind

Jeg synes det står meget klart hvad du skal begynde med.

1.  Se på trekant KPN

2. Brug cosinusrelationerne til at finde manglendes side

3. brug sinusrelationerne til at finde vinkel


Svar #4
16. april 2015 af SLMB (Slettet)

Skal man ikke dele den op i trekenter ? for det sagde min lærer nemlig 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2015 af peter lind

Jo Det skal du og det er også det jeg har gjort ved at henvise til trekant KPN


Svar #6
16. april 2015 af SLMB (Slettet)

åååh i see now :D sorry


Skriv et svar til: Bestem flyrutens samlede længde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.