Fysik

Kalorimeter forsøg

22. april 2015 af hussein1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med denne opgave?

Vedhæftet fil: Kalorimeterforsøg.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af mathon

Beregning uden energiudveksling med omgivelserne:


     Energibevarelse:

                                \Delta E_{Fe}+\Delta E_{vand}=0

                                                       
                     m_{Fe}\cdot c_{Fe}\cdot \Delta T_{Fe}+m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}=0

                     \! \! \! \! \! m_{Fe}\cdot \left (0{,}45\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ((20-100)\; C \right )+\left (0{,}200\; kg \right )\cdot \left (4{,}186\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left (5\; C \right )=0

                     \! \! \! \! \! \! \! m_{Fe}\cdot \left (0{,}45\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ((100-20)\; C \right )=\left (0{,}200\; kg \right )\cdot \left (4{,}186\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left (5\; C \right )=0

                      m_{Fe}=\left ( 0,200\; kg \right )\cdot \frac{4{,}186}{0{,}45}\cdot \frac{5}{80}


 


Skriv et svar til: Kalorimeter forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.