Matematik

fuldstændig kompleks løsning til differentialligning

22. april 2015 af hug,go (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Skal finde den fuldstændige komplekse løsning til differentialligning, men gik i stå da jeg skulle forlænge en brøk og har på fornemmelsen, at det ikke er det eneste der er gået galt. Mine udregninger er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Udnyt, at i2 = -1 . Så er

        c = 1 / (-47 + 25i) = (-47 - 25i) / ((-47)2 + 252) = -(47 + 25i) / 2834


Svar #2
23. april 2015 af hug,go (Slettet)

tak, det havde jeg helt glemt... men hvor kommer de -47 og 25 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

I nævneren får man

        50i2 + 25i +3 = -50 + 25i + 3 = -47 + 25i

og dermed, når der forlænges med (-47 - 25i)

        (-47 + 25i)·(-47 -25i) = (-47)2 - (25i)2 = 472 + 252 = 2834 .


Svar #4
23. april 2015 af hug,go (Slettet)

selfølgelig, det havde jeg overset. Men jeg får også problemer i min næste opgave, hvor jeg skal finde den fuldstændige løsning til en anden differentialligning(vedhæftet). Hvordan finder jeg mine konstanter her?

Vedhæftet fil:Opgave 3.PNG

Skriv et svar til: fuldstændig kompleks løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.