Matematik

Funktioner

22. april 2015 af Teacuppig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionerne f og g har forskrifterne

f(x) = 2x+4

g(x) = ½x-2

a) Vis, at f(-4) = g(-4)

b) Vis, at f(g(x)) = g(f(x))

Jeg står lidt fast her..

Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt x = -4 i de to forskrifter og beregn funktionsværdierne.

b) Beregn forskrifterne for de sammensatte funktioner f(g(x)) og g(f(x)) . Her er

        f(g(x)) = 2·g(x) + 4 = 2·((1/2)x - 2) + 4 = ...

Reducer selv færdig, og prøv så at beregneforskriften for g(f(x)).


Svar #2
23. april 2015 af Teacuppig (Slettet)

Jeg fik disse resultater i a: -4 = 0 og -22  ??

men det skal vist nok blive det samme resultat -4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Man skal beregne f(-4) og g(-4). Man har

        f(-4) = 2·(-4) + 4 = -8 + 4 = -4 .

        g(-4) = (1/2)·(-4) - 2 = -2 - 2 = -4 .

Hvad mener du med at -4 = 0 og -22 ? Det giver da ingen mening.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.