Matematik

jeg kan ikke helt forstå det

23. april 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nu er jeg nået så lang med denne opgave, men jeg kan ikke helt forstå, hvad det er jeg så skal.

Er lidt i tvivl om, jeg har forstået opg. korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2015 af PeterValberg

Du indsætter det fundne udtryk for h i udtrykket (det sidste) for kassens overfladeareal,
dermed får du en funktion i x, der bestemmer kassens overfladeareal.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
23. april 2015 af piabing (Slettet)

undskyld, jeg er ikke helt med :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2015 af mathon

Du mangler at udtrykke kassens overflade som en funktion af x (uden h).

                   O=x^2+3x+(4x+6)\cdot h

                   O(x)=x^2+3x+(4x+6)\cdot \frac{125}{x(x+3)}     her er overfladen en funktion af x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2015 af PeterValberg

hvis 

h=\frac{125}{x(x+3)}

så kan du indsætte det udtryk i:

O_A=2h(x+3)+2xh+x(x+3)\\O_A=2\left( \frac{125}{x(x+3)}\right )(x+3)+2x\left(\frac{125}{x(x+3)} \right )+x(x+3)

så skal der "bare" reduceres

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
23. april 2015 af piabing (Slettet)

skulle jeg ikke komme med 2 svar i opgaven?

Eller er det bare mig? 


Svar #7
23. april 2015 af piabing (Slettet)

er svaret noget med


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, man skal først angive højden h udtrykt ved x, hvilket gøres ved at benytte betingelsen, at V = 125 , dvs

        h·x·(x+3) = 125

dvs.

        h = 125 / (x·(x+3))

som vist i #1.

Dernæst skal man udtrykke overfladearealet O som en funktion af x alene. Det er detaljeret gennemgået i #1. Man har altså

        O = 2·x·h + 2·(x+3)·h + x·(x+3) = 2h·(2x+3) + x·(x+3)

Heri indsættes udtrykket for h så man får det udtryk du også har vedlagt i #7

         O(x) = 2·125·(2x+3)/(x·(x+3)) + x·(x+3) = (x4 + 6x3 + 9x2 + 500x + ) / (x·(x+3))


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2015 af mathon

        O(x)  = (x4 + 6x3 + 9x2 + 500x + 750 ) / (x·(x+3))


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Tak for korrektionen.


Svar #11
23. april 2015 af piabing (Slettet)

mange tak. 


Skriv et svar til: jeg kan ikke helt forstå det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.