Matematik

bestemmelse af brede og længde af en facade

26. april 2015 af Bokkiesundstrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey nogle der kan hjælpe mig med denne opgave, takker på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af mathon

Bredden er afstanden mellem funktionens nulpunkter.

Højden er andenkoordinaten til toppunktet y_T.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2015 af emilblicher (Slettet)

Højden er c, og den kan du aflæse: 45.

For at beregne bredden, skal du først beregne diskriminanten, d:

d=b^{2}-4ac.

Da b=0 skal du blot udregne:

 d=-4ac=-4*-\frac{1}{20}*45

Dernæst bruger du formlen for x:

 x=\frac{-b+\pm \sqrt{d}}{2a}.

Da b=0, så skal du blot udregne med √d og -√d.

De to tal du får lægges sammen, og så har du bredden.

For at beregne arealet af denne, bruger du det bestemte integral fra -30 til 30:

A=\int_{-30}^{30}(-\frac{1}{20}x^{2}+45)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning. Resultat: areal = 1800, fundet med og uden integrale.


Skriv et svar til: bestemmelse af brede og længde af en facade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.