Matematik

HJÆLP mat problem

26. april 2015 af kisserdeb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 4 ÷ hjælpemidler
En retvinklet trekant ABC, hvor C er den rette vinkel, har b = 6 og c = 10.

a) Bestem længden af siden a og bestem areal af trekant ABC.
 
For at finde siden a:  a2 +b2 = c2  ↔ I dette tilfælde bruger vi b2 +c2 = a2 

62 + 102  = 136  ↔
√(100-36)= 8

Siden a er: 8

For at finde arealet at trekanten ABC: 

JEG SKAL KUN FINDE AREALET UDEN HJÆLPEMIDLER


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af Heptan

Hvor får du 62 og 102 fra??

Arealet for en retvinklet trekant er

T = 1/2 h · g

hvor h er højden og g er grundlinjens længde.


Svar #2
26. april 2015 af kisserdeb (Slettet)

Der skulle ha' stået 6^2 og 10^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2015 af mette48 (Slettet)

Det er da en værre gang rod du laver, til eksamen trækker fejl som dine ned, selv om du kommer til det rigtige resultat.

For at finde siden a:  a2 +b2 = c2  ↔ I dette tilfælde bruger vi b2 +c2 = a2 

Når man isolerer a2 får man a2=c2-b2     heri indsættes b og c

a2=102-62=64

A=½*a*b


Skriv et svar til: HJÆLP mat problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.