Matematik

fra areal til rumfang?

28. april 2015 af pigen001 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har et areal på 0,90m2 som jeg skal trække fra noget som er regnet i m3 - hvordan tager man stilling til sådan en opgave? trækker man bare fra, eller skal det lavet om til kubikmeter først? i såfald hvordan gør man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2015 af mathon

Du kan ikke trække arealenheder fra rumenheder.

Du har måske en højde.

Skriv hele opgaveteksten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2015 af SuneChr

Man kan ikke sige m2 plus m3
Når man lægger tal sammen eller trækker fra, skal enhederne for tallene være de samme.


Svar #3
28. april 2015 af pigen001 (Slettet)

Opgaven er ret lang, da jeg har regnet en del selv... men prøver lige at forklare:

Ydre del af togets volumen:
længde: 58,82 meter
bredde: 3,10 meter
Højden 3,85
v= l*h*b=702,01m3


Vuder det indre volumen:
Jeg har valgt at sige at væggene i toget er lidt tykke, så jeg har taget nolge centimeter fra, fra begge sider - det samme har jeg fra højden, da højden fra ydresiden af toget var taget fra skinnerne til taget.

Jeg har derfor disse mål nu:
længde: 58,82 meter
Højde: 3,50m
Bredde: 2,50m

Da toget ikke er retvinklet, men har nogle buer i hjørnerne, har jeg derfor også har taget stilling til dem: 
hjørnernes areal udgør:
0,98m2

hvordan finder jeg så den samlede volumen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2015 af mathon

tværsnitsareal :
                          højde • bredde - 4 rundhjørner = (3{,}85\; m)\cdot (3{,}50\; m)-4\cdot \left ( 0{,}98\; m^2 \right )=9,555\; m^2
togvolumenestimat:
                          længde • tværsnitsareal = (58{,}82\; m)\cdot \left (9,555\; m^2 \right )=562{,}025\; m^3                          


Svar #5
28. april 2015 af pigen001 (Slettet)

Tak for hjælpen.. Er det meningen, at bredden er 3,50m eller skal den være 2,50?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2015 af mathon

Det var mig, der læste for hurtigt:

tværsnitsareal :
                          højde • bredde - 4 rundhjørner = (3{,}50\; m)\cdot (2{,}50\; m)-4\cdot \left ( 0{,}98\; m^2 \right )={4,}83\; m^2
togvolumenestimat:
                          længde • tværsnitsareal = (58{,}82\; m)\cdot \left (4{,}83\; m^2 \right )=284{,}101\; m^3 


Svar #7
28. april 2015 af pigen001 (Slettet)

Vent, nu bliver jeg lidt forvirret? Den første beregning af togets ydre volumen fik jeg til omkring 702m3
Synes ikke helt det giver mening, at det kun bliver 284,101 når det er det indre?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2015 af mathon

Hvis

disse er indre mål:
længde: 58,82 meter
Højde: 3,50m
Bredde: 2,50m
                                 V_{indre}=\left ( 58{,}82\; m \right )\cdot \left ( 3{,}50\; m \right )\cdot \left ( 2{,}50\; m \right )=514{,}675\; m^3


Svar #9
29. april 2015 af pigen001 (Slettet)

Men hvad med hjørnerne? De er da ikke trukket fra igen? :/


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. april 2015 af mathon

Nej.


Svar #11
29. april 2015 af pigen001 (Slettet)

Den kunne jeg vel godt selv regne, til at starte med..
Mit problem er, at jeg gerne vil have trukket de der hjørner fra.. hvilket jeg ikke kan finde ud af, da de er i kvadratmeter?


Skriv et svar til: fra areal til rumfang?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.