Kemi

Bestem koncentration

28. april 2015 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal bestemme koncentrationen i en jordprøve, samt opskrive et reaktionsskema.

Jeg kan dog ikke finde ud af hvordan jeg skal løse disse 2 opgaver. Opgaven er vedlagt.

Håber på hjælp! Jeg skal snart aflevere!

Vedhæftet fil: opg 1 og 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2015 af mathon

1.

antal gram benzen i 50 g
olieforurenet jord:

         \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m=V\cdot c\cdot M=(0,020\; L)\cdot \left ( 0,019\cdot 10^{-3} \; \frac{mol}{L}\right )\cdot \left ( 78,11\; \frac{g}{mol} \right )=2,96818\cdot 10^{-5}\; g

omregnet til antal mg benzen i 1 kg
olieforurenet jord:
                                    \frac{2,96818\cdot 10^{-2}\; mg}{0,050\; kg}=0{,}593636\; \frac{mg}{kg}

2.
               2 \, C_6H_6\; \; \; +\; \; \;15\, O_2\; \; \;\rightarrow \; \; \; 12\, CO_2\; \; \; +\; \; \; 6\, H_2O


Skriv et svar til: Bestem koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.