Matematik

Differentiering

30. april 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal differentiere funktionen:

f(x)=x^{3}-3x-3

Den afledte funktion finder jeg til at være:

f'(x)=3x^{3-1}-3+0=3x^{2}-3

Jeg udvælger det tilfældige x-koordinat 3 og indsætter mine værdier i tangentligningen:

y=f'(x_{0})(x-x_{0})+f(x_{0})=3*3^{2}-3(x-3)+x^{3}-3x-3=x^{3}-6x+33

Indsætter jeg funktionerne i GeoGebra, skærer funktionerne ikke hinanden, så hvor har jeg regnet forkert?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2015 af PeterValberg

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

y=(3\cdot 3^2-3)(x-3)+(3^3-3\cdot 3-3)=\;_\cdots

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
30. april 2015 af Arccossintan (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2015 af PeterValberg

Det var da så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.