Kemi

Oxidationstal, beregner jeg dem korrekt

02. maj 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

132

Find oxidationstal for svovl

a)

H2S

Ladningen er 0

H2 har oxidationstallet +l

2*1+x=0

2+x=0

x=-2

Svovl har oxidationstallet -2 i H2S

b)

SO2

O2 har oxidationstal -2

Ladningen er 0

x+(2*-2)=0

x-4=0

x=4

c)

SO3

Ladningen er 0

O3 har oxidationstallet -2

x+(3*-2)=0

x-6=0

x=6

Svovl har oxidationstallet 6 i SO3

d) H2SO3

H2 har oxidationstallet +l

O3 har oxidationstallet -ll

Den samlede ladning=0

2*1+x+(3*-2)=0

2+x-6=0

2x=6

x=3

Svovl har oxidationstallet 3 i H2SO3

e)

SO32-

Ladningen=-2

x+(3*-2)=-2

x-6=-2

x=4

f)

HSO4-

Den samlede ladning er -1

1+x+(4*-2)=-1

1+x-8=-1

x=6

S har oxidationstallet 6 i HSO4-

g)

SO32-

Ladningen er -2

x+(-2*3)=-2

x-6=-2

x=4

Svovl har oxidationstallet 4 i SO3 2-

H)

S2-

Ladningen er -2

x=-2

Svovl har her oxidationstallet -2

133

Find oxidationstallet for nitrogen

a)

N2

Ladningen er 0

2*x=0

x=0

Oxidationstallet for nitrogen i N2 er 0

b)

NH4+

ladningen er 1

X+4*1=1

X+4=1

N har et oxidationstal på -3

Er jeg på rette spor?

Tak venner


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2015 af mathon

Svovl har oxidationstallet +4 i H2SO3


Svar #2
03. maj 2015 af 123434 (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Oxidationstal, beregner jeg dem korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.