Matematik

Pythagaros - bestemmelse af længder

06. maj 2015 af fl0werpower (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder og er igang med at forbedre mig til matematik eksamen uden hjælpemidler, da jeg har svært ved matematik (hvis jeg skal op). Jeg har valgt nogle gamle opgaver fra 2014, men der er lige nogle spørgsmål som jeg har svært ved. 

Det er denne opgave med pyhtagaros, hvor jeg skal finde en vinkel og bestemme en længde, men jeg har ingen idé om hvilken formel man skal bruge, og hvordan man gør det i tn-spire. Jeg har lavet opgave a.

Vedhæftet fil: 1597566.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af Heptan

Benyt at der for den retvinklede trekant gælder at

cos(A)=\frac{hosliggende\ katete}{hypotenuse}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2015 af Heptan

Benyt en passende cosinusrelation til at bestemme |MC| i trekant AMC


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af Soeffi


Svar #4
06. maj 2015 af fl0werpower (Slettet)

#1 og #3

Kan det passe at opgave b er 4,99?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2015 af PeterValberg

Kan det passe at opgave b er 4,99?

 Mener du da spørgsmål b) ? så er svaret nej (jeg får det til ca. 19,6º)

\angle A=\tan^{-1}\left( \frac{|BH|}{|AH|}\right )=\tan^{-1}\left( \frac{|BH|}{|AC|+|CH|}\right)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Pythagaros - bestemmelse af længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.