Kemi

Hjælp ang udregninger

07. maj 2015 af Green1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude :)

Prøver at færdiggøre mine journaler til eksamen, og syntes jeg har fået nogle underlige tal - hvis der er nogen der vil give det et hurtigt kig for at se om der er en fundemental fejl ville det hjælpe meget :)

Derudover er jeg i tvivl om hvordan man udregner ligevægtskonstanten for I2(s) i vand

Forhåbentlig tak for hjælpen

Mvh Ina


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2015 af lasols (Slettet)

der er nogle ting hist og her der ikke er rigtige. din første ligevægtskonstant er rigtig, den næste er der dog prøblemer med (jeg forstår ikke hvorfor du lader I2 reagere med heptan) der indstiller sig blot en ligevægt mellem hvor I2 er i det to faser og K=[I2(heptam)]/[I2(aq)]

for at bestemme I2 i heptan skal du lave lidt bøbmandsregning, du har jo bestemt hvor meget I2 der var i den mættede opløsning, og du har bestemt hvor mange mol der er tilbage efter udrystning med heptan, ergo må differencen være gået i heptanfasen og den stofmængde skal du så blot dividere med de 5 mL heptan og så har du alle de koncentrationer du skal bruge for at beregne ligevægtskonstanterne


Svar #2
09. maj 2015 af Green1991 (Slettet)

tusind tak for svaret.

Jeg skriver 0.0019 L. fordi det er den mængde Na2S2O4 der blev brugt ved anden titrering, er det forkert?

OK hvis jeg forstår rigtigt:

5.06*10^01 mol/L - 7.6*10^-04 mol/L. =5.06*10^01/0.005 L. = 1.012*10*^04 mol/L.?

Og derfra:

7.6*10^-04 / 5.06*10^01 = K0 = 0.0015

og 1.012*10^04 / 7.6*10^-04 = K = 0.133


Skriv et svar til: Hjælp ang udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.