Matematik

rente og annuitet

08. maj 2015 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Nogle der kan forklare mig hvordan denne nedenstående fremskrivningformel forekommer? 

K_{n}=K_0*(1+r)^n


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2015 af mathon

Nogen der kan forklare mig, hvordan denne nedenstående fremskrivningformel fremkommer? 

Indsat            K_0
Indestående efter 1. rentetilskrivning   K_0+K_0\cdot r=K_0(1+r)^\mathbf{\color{Red} 1}

Indestående efter 2. rentetilskrivning    K_0(1+r)^1+K_0(1+r)^1\cdot r=K_0(1+r)^1\cdot (1+r)=K_0(1+r)^\mathbf{\color{Red} 2}

Indestående efter 3. rentetilskrivning    K_0(1+r)^2+K_0(1+r)^2\cdot r=K_0(1+r)^2\cdot (1+r)=K_0(1+r)^\mathbf{\color{Red} 3}

.........

Indestående efter n. rentetilskrivning    K_0(1+r)^{n-1}+K_0(1+r)^{n-1}\cdot r=K_0(1+r)^{n-1}\cdot (1+r)=K_0(1+r)^\mathbf{\color{Red} n}
               


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2015 af peter lind

Det må da stå i din bog. Jeg tvivler stærkt på at jeg kan gøre det bedre end din bog men her er et forsøg.

Du starter med kapitalen K0.

Efter 1 termin får du tilskrevet renterne K0*r så kapitalen efter en termin er

K1 = K0+K0*r = K0(1+r)

Efter yderligere 1 termin får du tilskrevet renterne K1*r  efter to terminer har du så kapitalen

K2 = K1+K1*r = K1(1+r) = K0(1+r)(1+r) = K0(1+r)2

Generelt får du efter n terminer tilskrevet renten Kn-1*r så beløbet efter n terminer er

Kn-1+Kn-1*r  =  Kn-1(1+r)

Du får således efter 3 terminer

K3 = K2(1+r) = K0(1+r)2*(1+r) = K0(1+r)3

o.s.v


Svar #3
08. maj 2015 af Blomsthehe (Slettet)

Tusind tak, det var stor hjælp! Det hele giver bedre mening nu! :)

Hvad mener du med "indsat" i starten? 

Og gider du forklare mig det her efterfølgende?

hvordan man ud fra denne (den samme fremskrivningsformel) kan udlede tilbageskrivningsformlen, formlen til rentefodsbestemmelse og formlen til periodeantals-bestemmelse.

Har meget besvær med den 

Tak på forhåååånd 


Svar #4
08. maj 2015 af Blomsthehe (Slettet)

Forresten i har 2 forskellige svar? Hvad er rigtigt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2015 af mathon

#3

Når
                   K_n=K_0\cdot (1+r)^n
er tilbageskrivningsformlen:
                   K_0=K_n\cdot (1+r)^{-n}

.......

Når
                   K_n=K_0\cdot (1+r)^n
er
                   (1+r)^{n}=\frac{K_n}{K_0}

                   1+r=\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}
                    r=\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1

.......

Når
                   K_n=K_0\cdot (1+r)^n
er
                   (1+r)^{n}=\frac{K_n}{K_0}

                   \log(1+r)\cdot n=\log\left (\frac{K_n}{K_0} \right )

                   n=\frac{\log\left (\frac{K_n}{K_0} \right )}{\log(1+r)}
                   

                   


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2015 af mathon

#4
         Vi har to overensstemmende svar.


Svar #7
08. maj 2015 af Blomsthehe (Slettet)

Taaaak!

Og er de to sidse du har lavet  - formlen til rentefodsbestemmelse og formlen til periodeantals-bestemmelse??? :)


Svar #8
08. maj 2015 af Blomsthehe (Slettet)

?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2015 af mathon

Hvad betyder r?

Hvad betyder n?

        i
                      K_n=K_0\cdot (1+r)^n


Svar #10
09. maj 2015 af Blomsthehe (Slettet)

r betyder = vækstraten 

n betyder = N = betyder 10. Hvis man vil regne ud hvor virksomheden ligger om 10 år, sætter man det bare i n'te (n) (Fremtidsværdien).

:)))


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2015 af mathon

n er antal fremskrivninger


Skriv et svar til: rente og annuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.