Kemi

Beregning af hastighedskonstant

10. maj 2015 af grahamcracker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at lave en kemiopgave, hvor vi arbejder med stoffet vanillin. Stoffets udskillelse i kroppen har hastighedsudtrykket: v = k*[vanillin] idet at det er en 1. ordensreaktion. Der står i mit bilag, at "Hvis man indtager 100 mg vanillin pr. kg kropsvægt, er der efter 48 timer kun 6 % tilbage". Jeg skal nu beregne hastighedskonstanten, k. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2015 af mathon

                                    v=-\frac{\mathrm{d} \left [ van \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ van \right ]            når tiden t måles i timer
med løsningen

                                    \left [ van \right ]_t=\left [ van \right ]_0\cdot e^{-kt}\; \; \; \; \; k>0

og
                                   0{,}06\cdot\left [ van \right ]_0=\left [ van \right ]_0\cdot e^{-k\cdot 48}

                                   0{,}06= e^{-k\cdot 48}

                                   \ln(0{,}06)= -48k

                                   k=\frac{\ln(0{,}06)}{-48}              enhed h^{-1}

                                  
                                   


Svar #2
10. maj 2015 af grahamcracker (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Beregning af hastighedskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.