Matematik

Mundlig eksamen: funktioner og vækst?

12. maj 2015 af PKA (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er ved at forberede mig på alle mine mundlige eksamensspørgsmål til om et par uger. Jeg har et spørgsmål der lyder:

FUNKTIONER OG VÆKST

Redegør for mindst to af de tre typer af vækstmodeller - læneær vækst, eksponentiel vækst og potentiel vækst.

Det lyder meget ligetil. Mit problem er bare at jeg ikke kan gøre mit svar 'svært'. Alt det jeg kan komme frem til er super nemt C-niveau stof, og når jeg jo er på A-niveau vil jeg virkelig vist hvad jeg kan.

Har I nogle ideer til hvad jeg kan snakke om og evt beviser (gerne links)

Tak på forhånd!

-PKA


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2015 af Stats

Redegør betyder at du blot skal forklare om dem, som regel i historiske perspektiv. - Men her er det matematik, så forklar om, hvad eksempelvis lineær vækst er...

Redegør for lineær vækst

Formlen er:
y = f(x) = ax + b

Ved én forøgelse x ser vi at y bliver forøget med a.
Bevis:
f(x + 1) = (x + 1)a + b = ax + a + b = a + f(x)

(du kan også illustrere det grafisk.. Du går én hen ad x aksen og går a op ad y aksen)

Prøv samme fremgangsmåde i potens- eller eksponentialfunktionen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2015 af PeterValberg

#0

Kik på FriViden.dk, de har nogle rigitge gode videoer om matematik,
herunder selvfølgelig om de nævnte vækstmodeller, måske du kan
finde noget brugbart der...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2015 af LeonhardEuler

Måske teori bag regressioner? 


Svar #4
14. maj 2015 af PKA (Slettet)

Tak for jeres svar! Jeg fandt dog selv ud af det :-)

Jeg har valgt at hurtigt definere lineær og eksponentiel vækst, hvorefter jeg gik over til at snakke om 1. ordens differentialligninger, hvor jeg valgte at bevise panserformelen og den fuldstændige løsning til y'=a*y.


Skriv et svar til: Mundlig eksamen: funktioner og vækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.