Matematik

rumfang

13. maj 2015 af shain - Niveau: 9. klasse
En betonfabrik støber 500 kloakrør der er cylinderformede. Hvert rør er 4 meter langt. Den ydre diameter af rørerene er 1,2 m, og rørvæggene er 10 cm tykke.

a) Hvor mange kubikmeter beton skal benyttes til støbning af rørerene?

Er der en bestemt formel der skal bruges?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2015 af mathon

    Alment
                     V_{cyl-r\o r}=\pi \cdot L\cdot (D-t)\cdot t

                                                                                   L\! \! :   rørlængde    
                                                                                   D\! \! :  ydre diameter
                                                                                   t\! \! :    rørtykkelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2015 af Soeffi

Du skal bruge princippet om, at trække rumfang fra hinanden.

Du har det totale rumfang af cylinderen: 4m·π(0,5·1,2m)= 4,52m3.
Rumfanget af cylinderens hulrum er 4m·π((0,5·1,2)-0,1)m= 3,14m3.
Cylinderskallens rumfang og dermed betonens rumfang er derfor (4,52-3,14)m3 = 1,38m3


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2015 af mette48 (Slettet)

#1 det er cylinderformede rør, så dit resultat passer ikke helt og det er ikke den forventede metode du har brugt

#2 har udregnet mængden af beton til 1 rør, Husk der skal laves 500 rør


Svar #4
13. maj 2015 af shain

Tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2015 af mathon

                  V_{500\; r\o r}=500\cdot \pi \cdot (4\; m)\cdot ((1{,}2\; m)-(0{,}10\: m))\cdot (0{,}10\: m)=691{,}15\; m^3


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.