Kemi

ph beregning

13. maj 2015 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen. Jeg undskylder meget for at have to tråde åbne på en gang, men jeg ved ikke, hvordan man bærer sig ad i denne. Jeg har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: ph.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2015 af LeonhardEuler

Slå KS og pKS  (eller  KB og pKB ) værdierne op og determiner heraf hvor stærke disse syrer og baser er og hvilke formler, som du skal benytte til at beregne pH-værdierne ud. 


Svar #2
13. maj 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

#1

Hej William

Jeg ved ikke, hvad det som du sagde betød. ):


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2015 af LeonhardEuler

Hvad forstår du ikke? 


Svar #4
13. maj 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

#3

hmm.. Kan du eventuelt komme med et eksempel på delspørgsmål a?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. maj 2015 af mathon

Der gælder for c_s-molær monohydron syre i grove træk:

                                             pK_s<-1{,}7        stærk syre

pH-beregning:
                                             pH=-\log(c_s)                  


                                             -1{,}7<pK_s<4        middelstærk syre
pH-beregning:
                                             pH=-\log\left ( \frac{-10^{-pK_s}+\sqrt{10^{-2pK_s}+4\cdot 10^{-pK_s}\cdot c_s}}{2} \right )          


                                             pK_s>4        svag syre
pH-beregning:    
                                             pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log(c_s) \right )


Svar #6
14. maj 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

#5 Hej Mathon. Det gav lidt mere mening. så vidt jeg ved, så har vi i delspørgsmål a) en stærk syre, delspørgsmål b)=stærk base og c) har vi en svag syre. Jeg forstår næsten også formlerne, som du har skrevet op, men alt kører stadig bare rundt i en stor pærevending. hvis vi tager udgangspunkt i den første, vil det så være: 1: ph=-log(cs)=-log(0,01)=2 og i de andre 2: ph=14-(-log(cb))=14-(-log(0,1))=13 3: ph=1/2*(pks-log(cs))=1/2*(4,75-log(0,2))=2,72449?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2015 af mathon

Ved 25°C:

Der gælder for c_b-molær monovalent  base i grove træk:

                                             pK_b<-1{,}7        stærk base

pOH-beregning:
                                             pOH=-\log(c_b)
                                               
                                              pH=14-pOH                  


                                             -1{,}7<pK_b<4        middelstærk base
pOH-beregning:
                                             pOH=-\log\left ( \frac{-10^{-pK_b}+\sqrt{10^{-2pK_b}+4\cdot 10^{-pK_b}\cdot c_b}}{2} \right )          


                                             pK_b>4        svag base
pOH-beregning:    
                                             pOH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_b-\log(c_b) \right )

                                             pH=14-pOH


Svar #8
14. maj 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

#7 Hej igen Hvad siger du til mine svar til delspørgsmål a, b og c?

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2015 af LeonhardEuler

#8 : Umiddelbart ser det korrekt ud. 


Skriv et svar til: ph beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.