Matematik

reducer integral udtryk

14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

denne opgave forstår jeg ikke. Hvordan skal den gribes an?

Vedhæftet fil: reducer.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2015 af mathon

1.
         \int_{0}^{2}8\left ( f(x)-g(x) \right )\textup{d}x+2\int_{0}^{2}(f(x)+4g(x))\textup{d}x=

         \int_{0}^{2}\left (8f(x)-8g(x)+2f(x)+8g(x) \right )\textup{d}x=

         \int_{0}^{2}10f(x) \textup{d}x=10\int_{0}^{2}f(x)\textup{d}x

    


Svar #2
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

Super forstår det meget bedre nu! :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2015 af Therk

Benyt fx regnereglen

\int_a^b {\color{blue}k}\cdot f(x) \, \mathrm dx = {\color{blue}k}\int _a^b f(x) \, \mathrm dx

(du må gange en konstant uden for integralet)

samt regnereglen

\int_a^b f(x) - g(x) \, \mathrm dx = \int_a^b f(x)\, \mathrm dx - \int_a^b g(x) \, \mathrm dx

(du må splitte integraler op i summer)


Svar #4
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

2. 10 t^3 ?
3. 6x + 3/x - 4/x (brøken skal selvfølgelig udregnes)

Er de rigtige for så har jeg forstået meningen

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2015 af Therk

2.: Næsten. Smæk integraletegn rundt om og beregn, så er du i hus.

3.: Igen skal du have integraletegn om og beregne.

I øvrigt: Kan du ikke reducere

\frac 3x - \frac 4x

? :)


Svar #6
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

Forstår jeg ikke så.. Hvordan beregne i 2)
Kan du prøve at forklare hvordan den så skal beregnes?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2015 af Therk

Jamen du har "regnet" rigtigt. Du har bare glemt dine integraletegn. Så:

2: Beregn:

{\color{blue}\int_0^1} 10 t^3\, \color{blue} \mathrm dx

og 3: Beregn:

{\color{blue}\int_1^2} 6x+\frac 3x-\frac 4x\, \color{blue} \mathrm dx


Svar #8
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

hvad mener du med beregn?


Svar #9
14. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

skal de både beregnes, dvs. integreres osv. eller er det nok bare at reducere?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2015 af mathon

Opgaven:
                         …reducer mest muligt…


Skriv et svar til: reducer integral udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.