Matematik

Eksponentielle funktioner

17. maj 2015 af mads12olsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg vil gerne bestemme hvad forskriften f(x)=b*ax for en eksponentiel funktion ud fra to punkter 

x1=4

y1= 4,20

x2=10

y2= 10,60


Svar #1
17. maj 2015 af mads12olsen (Slettet)

Nogle som vil hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2015 af SuneChr

Løs de to ligninger
  4,2 = ba4      
10,6 = ba10
Dividér den anden ligning med den første for at bestemme a.
Indsæt dernæst a i en af ligningerne og find b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2015 af mathon

Generelt
                         \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                         a=\left (\frac{y_2}{y_1}\right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                         b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.