Kemi

Beregning af koncentration i forsøg

19. maj 2015 af piccolina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ønsker at finde ud af hvor meget I2 jeg kan opløse i  heptan. 

Jeg har lavet et forsøg hvor jeg har blandet 5 mL heptan med 50 mL mættet Iopløsning.

Jeg har beregnet [I2 (aq)] før blandingen med heptan til 0,00092 mol/L

og [I2 (aq)] efter blandingen til 0,00027 mol/L

Kan jeg så beregne [I2(hept)] ved at sige 0,00092 mol/L - 0,00027 mol/L * 10 ?

Og hvis ja, hvorfor ganger jeg så med 10?  (jeg ved at resultatet skal blive 0,0065 mol/L)

Håber der sidder nogle kloge hoveder derude der kan hjælpe med forståelsen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2015 af Soeffi

Du skal beregne antal mol I2 i den vandige opløsning før og efter optagelse af I2 i heptan. Dette er antal mol I2 i heptan. Dernæst skal du dividerere antal mol I2 i heptan med rumfang af heptan.

Antal mol I2 i heptan: (0,00092 mol/L - 0,00027 mol/L)50mL

Koncentration i heptan: [(0,00092 mol/L - 0,00027 mol/L)·50mL]/5mL = [(0,00092 mol/L - 0,00027 mol/L)·10 = 0,0065M


Svar #2
20. maj 2015 af piccolina (Slettet)

Kan man bare sådan gange mol/L med mL uden at omskrive?

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2015 af Soeffi

#2 Kan man bare sådan gange mol/L med mL uden at omskrive?

Nu regnede jeg ikke antal mol helt ud, men hvis man skal regne det ud, giver det:

(0,00092mol/L-0,00027mol/L)·50mL=(0,00065mol/L)·50mL= (0,00065mol/L)·50·10-3L = 3,24·10-5mol


Svar #4
20. maj 2015 af piccolina (Slettet)

Mange tak for de gode svar??

Skriv et svar til: Beregning af koncentration i forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.