Matematik

Mundtlig matematik

29. maj 2015 af simone1517 - Niveau: B-niveau

Jeg skal op i mundtlig matematik, og skal lige være sikker på, at jeg har har forstået mit spørgsmål rigtig:

Gør rede for egenskaber ved og karakteristiske størrelser ved linære vækst.

Er det ikke bare at når x vokser med noget vokser y med det samme?

De vokser med de samme ikke?

Er det det, som menes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2015 af Brusebad (Slettet)

Nej, generelt vokser de ikke med den samme værdi, y vokser/aftager derimod med en skalering af tilvæksten i x. Mere præcist gælder der for en lineær funktion at f(x + Δx) = f(x) + a • Δx, så y vokser med a Δx når x vokser med Δx. De vokser med det samme hviss a = 1.


Svar #2
29. maj 2015 af simone1517

Så hvis x får tilvæksten 1, så får y tilvæksten a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2015 af Brusebad (Slettet)

Jep f(x+1) = f(x) + a 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2015 af mathon

karakteristisk for lineær vækst
                                                       y=a\cdot x

                                                      \Delta y=a\cdot \Delta x


Skriv et svar til: Mundtlig matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.