Matematik

Gør rede for eksponentiel model

03. juni 2015 af Mat19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad skal man finde ud af når der skrives gør rede for den ekspontielle model y=b*a^x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2015 af mathon

eksponentiel:
                                        f(x)=b\cdot a^x=b\cdot (1+r)^x        aftagende for 0 < a < 1
                                                                                                    voksende for a > 1            hvis b > 0
                                                                            

       væksthastighed:
                                        f{\, }'(x)=\ln(a)\cdot \left (b\cdot a^x \right )=\ln(a)\cdot f(x)

                                        a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                                        b=y_1\cdot a^{-x_1}

I enkeltlogaritmisk
koordinatsystem:
                                        y=b\cdot a^x

                                        \log(y)=\log(a)\cdot x+\log(b)

                                        Y=A\cdot x+B           som er en lineær afbildning.

............

                                        K_n=K_0\cdot (1+r)^n


Skriv et svar til: Gør rede for eksponentiel model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.