Kemi

Styrken i en opløsning

03. juni 2015 af RYETAYET (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder og løser gamle eksamenssæt og har lidt problemer. Så det er på ingen måde en obligatorisk opgave eller lign.

opgave teksten er lidt lang:

En patient med kronisk nyreinsufficiens skal behandles med FURIX (furosemid).

Den maksimale døgndosis er 4g.

Du blander 2 ampuller á 25 ml (styrken 10 mg pr. ml) med 500ml isotonisk NaCl infusionsvæske.

a. beregn styrken i den færdige opløsning enten som % eller vægt/ml.

Infusionen løber kontinuerligt i 24 timer med 3ml/min.

b. Hvor mange mg furix får patienten på et døgn?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2015 af mathon

a)

2 ampuller infusionsvæske à 25 mL indeholder (50\; mL)\cdot \left ( 10\;\tfrac{ mg}{mL} \right )=500\; mg

styrken i den færdige opløsning \left ( 10\; \frac{mg}{mL} \right )\cdot \frac{50}{550}=\frac{10}{11}\; \frac{mg}{mL}}

b)

Infusionen løber kontinuerligt i 24 timer med 3ml/min:

Døgndosis:
                       \left ( \frac{10}{11}\; \frac{mg}{mL} \right )\cdot \left ( 3\; \frac{mL}{min} \right )\cdot \left ( (60\cdot 24) \; min\right )=3927{,}27\; mg=3{,}93\; g


Skriv et svar til: Styrken i en opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.