Matematik

Hvad er forskellen på sekantenhældningen og tangenthældningen ?

04. juni 2015 af tobiasdkk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Som jeg har forstået det, så er tangenthældningen i et givet punkt, hvor sekantenhældningen er hældningen mellem to punkter? 

Håer der er en der kan forklare mig det ! :-)

MVH
Tobias 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2015 af mathon

for en differentiel funktion

sekanthældningen
er
                                        a=\frac{f(x_o+\Delta x)-f(x)}{\Delta x}

tangenthældningen
er
                                        f{\, }'(x_o)=\underset{\Delta x \to 0}{\lim} \frac{f(x_o+\Delta x)-f(x)}{\Delta x}


Skriv et svar til: Hvad er forskellen på sekantenhældningen og tangenthældningen ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.