Matematik

trigonometriske funktioner - minimum! HJÆLP

11. juni 2015 af vvvHTX (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen som kan forklarer mig når man skal finde minimun på en harmonisk bølge, at man skal minusse med 2π??? Dette skal man ikke når man skal finde maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2015 af SuneChr

For alle reelle x gælder
| sin (ax + b) | ≤ 1
Da har man
min { x ∈ R  ∧  A·sin (ax + b) + c } = - A + c


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2015 af Eksperimentalfysikeren

Sinusfunktionen er periodisk med perioden 2π. Når man tager den inverse, begrænser man sig normalt til intervallet [-\pi /2;\pi /2]. Den funktion, der er vist på billedet er ikke defineret for negative tider. Det er derfor nødvendigt at finde det første minimum med positiv tid. Det får man ved at gå en hel periode frem, dvs til -\pi /2 + 2\pi.

Man bør ikke gå over til decimalværdi før man ikke kan undgå det, derfor ikke -1,57, men -π/2.


Skriv et svar til: trigonometriske funktioner - minimum! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.