Kemi

Masseprocent beregning

17. juni 2015 af ninjamus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvordan beregner jeg masseprocenten, for en opløsning med NaCl og AgNO3, når følgende gælder:

nAgNO3 = 0,00015mol

vAgNO3 = 3,0 mL

cAgNO3 = 0,05mol/L

På forhpnd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2015 af 123434 (Slettet)

Vi skal finde masseprocenten, først er vi dog nødt til at finde massen af AgNO3.

Vi kender stofmængden, n, som er 0,00015 mol. Hvis vi finder M, molarmassen, kan vi også beregne massen

MAgNO3=108g/mol+14g/mol+3*16g/mol=170g/mol

m=M*n

mAgNO3=170g/mol*0,00015mol=0,0255 g


Skriv et svar til: Masseprocent beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.