Fysik

Forsøg

18. juni 2015 af pigen001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man laver forsøget "elektromonotorisk kraft og polspændning" hvad er det helt præcis man finder ud af
Marterialet i forsøget er et batteri 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2015 af mathon

Den største ydre effekt P_y opnås, når R_y=R_i


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2015 af mathon

samt
                P_{indre}=\frac{R_i}{\left (R_i+R_y \right )^2}\cdot \mathcal{E}^2

                P_{ydre}=\frac{R_y}{\left (R_i+R_y \right )^2}\cdot \mathcal{E}^2

                P_{total}=\frac{\mathcal{E}^2}{R_i+R_y}


Svar #3
18. juni 2015 af pigen001 (Slettet)

P er det effekt eller er P polsændringen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2015 af mathon

P er effekt 
Polspænding er U_{ydre}=U_{pol}


Svar #5
18. juni 2015 af pigen001 (Slettet)

Hvad med hvis jeg bruger Ohms lov U=R*I og isolere den så den kommer til at passe med formlen for en tangent

Altså vil gerne ende med denne formel: y=  Ω*A+V, så jeg kan tegne min resultat ind i en graf.
Jeg forstår nemlig ikke helt hvad den der formel fortæller om.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2015 af mathon

#5

                                  U_{pol}=-R_i\cdot I+\mathcal{E}


Skriv et svar til: Forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.