Fysik

Mekanisk energi og arbejde!! VIGTIGT!! HJÆLP!!

19. juni 2015 af Anonym1222 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg vil meget gerne have forklaret hvordan jeg løser opgave 2? Det kunne være dejligt hvis nogen også havde et bud på lydens hastighed, da jeg ikke har fundet det nogen steder. 

Tak på forhånd :) 

1.Julemandens kane bevæger sig hen over himlen med en hastighed på 3 gange lydens i en højde på 8,7 km. Kanen inkl. Julemand, gaver og rensdyr vejer 1,9 ton. Beregn kanens kinetiske og potentielle energi.

2.    Pludseligt holder rensdyrene op med at trække og kanen falder til en højde på 3,5 km, hvorefter de beslutter sig for at trække igen. Hvor stor et arbejde udfører tyngdekraften på kanen under faldet? Hvor stor er kanens lodrette hastighed da faldet slutter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2015 af peter lind

1. kinetisk energi ½m*v2   potentiel energi  m*g*h. Du kommer til at slå lydens hastighed i en tabel eller din bog for at finde kanens hastighed

2.  Arbejde = fald i potentiel energi


Svar #2
19. juni 2015 af Anonym1222

#1

1. kinetisk energi ½m*v2   potentiel energi  m*g*h. Du kommer til at slå lydens hastighed i en tabel eller din bog for at finde kanens hastighed

2.  Arbejde = fald i potentiel energi

Tak.

Men problemet er jo det, at vi ikke rigitg har en tabel eller noget over lydens hastighed.. 

Og kunne du muligvis uddybe svar 2 :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2015 af peter lind

Det lyder usandsynligt at du får sådan en opgave uden at vide noget om lydens hastighed. se https://da.wikipedia.org/wiki/Lyd


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2015 af anonym000

ad "...3 gange lydens..." Det er ringe formuleret. Lydens hastighed varierer jo alt efter hvilke forhold der gør sig gældende.

I #1 menes Atyngde= -ΔEpot

- - -

...............


Skriv et svar til: Mekanisk energi og arbejde!! VIGTIGT!! HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.