Fysik

Beregn hvilken trykforøgelse der er påkrævet for at forøge smeltepunktstemperaturen med 1 C

10. august 2015 af wheden (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Håber nogle kan hjælpe med den opgave


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. august 2015 af Stats

Hvor er dine forsøg på at løse opgaven? Det virker til, at du kun benytter studieporten til at få facit, i stedet for at lære.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Clapeyrons ligning:

dp/dT = l / (T*(vb - va) )

l = 28,8 *10^3

T = 800 + 273 = 1073 K

va = 1 / ((2,16*106 g/m3)/(58,44 g/mol)) = 2,701*10-5 m3/mol

vb = 1 / ((1,73*106 g/m3)/(58,44 g/mol)) = 3,378*10-5 m3/mol

(Molvægten for NaCl er 58,44)

Hvis man så indsætter og regner om fra Pa til atm, får man 39, et eller andet.


Svar #3
10. august 2015 af wheden (Slettet)

Tak for det!


Svar #4
10. august 2015 af wheden (Slettet)

Tror stadig jeg har brug for hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

dT er 1 K


Svar #6
11. august 2015 af wheden (Slettet)

Tak for hjælp!


Skriv et svar til: Beregn hvilken trykforøgelse der er påkrævet for at forøge smeltepunktstemperaturen med 1 C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.