Fysik

Forudsig i hvilken retning gasfaseligevægten vil blive forskudt ved hver af de følgende tre ydre påvirkninger

10. august 2015 af wheden (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Håber nogle kan hjælpe med denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2015 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
11. august 2015 af wheden (Slettet)

Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Le Châteliers princip:

Et ydre indgreb i et system i ligevægt fremkalder en forskydning, der formindsker virkningen af indgrebet.

Ligevægtskonstanten for reaktionen:

K = PCO22 * PH2O3 / ( PC2H6 * PO23,5 )

a) Tilførsel af CO2

PCO2 øges. For at holde K konstant skal PC2H6 og PO2 derfor også øges. Ligevægten forskydes derfor mod venstre.

b) Volumenet øges ved konstant temperatur

PV = nRT

Når V øges og T er konstant, må P blive mindre. Dvs. at partialtrykkene af de fire stoffer bliver mindre. Da der af 1+3,5 = 4,5 mol gas på venstre side og 2+3=5 mol gas på højre side, er effekten af indvirkningen altså størst for højre side. For at mindske dette skal ligevægten derfor forskydes mod højre for at øge partialtrykkene af stofferne på højre side.

c) T øges, P konstant

Når der bliver ændret på temperaturen, bilver selve ligevægtkonstanten K ændret. Reaktionen er exoterm mod højre, og Le Châteliers princip siger, at når temperaturen øges skal ligevægten forskydes, så der bliver absorberet varme. Dvs. mod venstre.


Skriv et svar til: Forudsig i hvilken retning gasfaseligevægten vil blive forskudt ved hver af de følgende tre ydre påvirkninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.