Kemi

Kemi opgave - koncentrationsberegning :(

10. august 2015 af Hijsa - Niveau: 10. klasse

Hej, håber nogen kan hjælpe mig:

I en tidligere opgave beregnede jeg hæmoglobinkoncentrationen (mmol/L) i en persons blod til at være 4,96mmol/L.

Nu:

Personens arterielle partialtryk for O2 måles til pO2 = 10 kPa. Ved dette partialtryk er 95% af blodets hæmoglobin mættet med ilt.
Vi kan endvidere antage, at den fysiske opløselighed af ilt i blodets vandfase ved pO2 = 1 atm er 31 mg/mL.

Beregn den samlede koncentration af O2 i blodet i mM.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2015 af mathon

Henrys Lov:
                           c_{O_2}=k_H\cdot p_{O_2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2015 af mathon

korrektion:

Henrys Lov:
                           \left [O_2 \right ]=k_H\cdot p_{O_2}

                           k_H=\frac{\left [O_2 \right ]}{ p_{O_2}}=\frac{9{,}68811\cdot 10^{-1}\; M}{101325\; Pa}=9{,}56142\cdot 10^{-6}\; \frac{M}{Pa}=9{,}56142\cdot 10^{-3}\; \frac{mM}{Pa}

Anvend til sidst Henrys Lov med den fundne k_H og procentoplysningen.


Svar #3
10. august 2015 af Hijsa

Hvor kommer de 9,688...*10^-1 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2015 af mathon

#3 

                       \frac{31\; mg\; O_2}{mL}=\frac{31\; g\; O_2}{L}=\frac{31\; \frac{g}{L}\; O_2}{31{,}998\; \frac{g}{mol}}=9{,}68811\cdot 10^{-1}\; M


Svar #5
12. august 2015 af Hijsa

Jeg forstår det stadigvæk ikke. Hvorfor isolerer du k i henrys konstant? Hvorfor er det den man skal finde? og er Henrys konstant ikke lig med:

c = p/k ?


Skriv et svar til: Kemi opgave - koncentrationsberegning :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.