Dansk

Hvad betyder ?

11. august 2015 af kanduhjælpemig2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad betyder Uhomogen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2015 af mathon

homogen = ensartet

uhomogen = uensartet


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2015 af Stygotius (Slettet)

Normalt bruges ordet  "uhomogen" ikke.

Man bruger "heterogen"


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2015 af Soeffi

#0 Hvad betyder Uhomogen ? 

Snarere inhomogen som f.eks. i Inhomogene lineære førsteordens differentialligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2015 af Stygotius (Slettet)

"Inhomogen" bruges ikke på dansk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2015 af hesch (Slettet)

#4:  Af hvem ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2015 af Stygotius (Slettet)

-af 95% af dem der vil udtrykke det modsatte af homogen.

"in" er en latinsk forstavelse.  "homogen" er et græsk ord.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2015 af Stats

Jeg vil faktisk give Stygotius ret... Vi, i vores skole på hhx, anvender også heterogen som modsætning til homogen...

Inhomogen findes vidst kun i naturvidenskabelige sammenhænge, hvor man har taget lidt sprog fra alle verdens kanter...

Heterogent marked
                    og modsætningen
Homogent marked

Homo - seksuelle
                   og modsætningen
Hetero - seksuelle

Som i linear algebra og linear kombination (tænker at det er svensk sprog der er kommet ind i det danske sprog)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. august 2015 af Stygotius (Slettet)

Græsk:  homós = den samme

             homóios = den lignende


Skriv et svar til: Hvad betyder ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.