Kemi

Syre og base ligevægt

20. august 2015 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan det være, at syrens ligevægt forskydes med vand forskydes mod højre, når man gør syrekoncentrationen mindre ved at fortynde opsløsningen=? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2015 af mathon

                  S\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_2O\; _{\textit{(l)}}\; \; \rightleftharpoons \; \; B\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_3O^+\; _{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2015 af mathon

                                                     S\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_2O\; _{\textit{(l)}}\; \; \rightleftharpoons \; \; B\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_3O^+\; _{\textit{(aq)}}
ligevægtskoncentrationer:            (1-α)cs                                               αc                      αc                        

ligevægtsloven:
                                                     \frac{\left [ B \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ S \right ]}=K_c             som ved indsættelse giver

                                                      \frac{\alpha ^2\cdot {c_s}^2}{\left ( 1-\alpha \right )c_s}=K_c

                                                     c_s\cdot \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }=K_c        

hvoraf ses, at
                                                     c_s  og  \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }    er omvendt proportionale

mindskes c_s øges \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }  dvs \alpha øges.
Hvorfor [B]  og  [H_3O^+] øges dvs ligevægten forskydes mod højre.


Svar #3
23. august 2015 af Miebendixh (Slettet)

Tusinde tak :) 


Skriv et svar til: Syre og base ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.