Matematik

Rettelse af løsning af andengradsligning

24. august 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Har i lige nogle minuter til, at rette denne her opgave til min aflevering.

Jeg skal løse andengradsligningen, som ser således ud. 0=x^2+5x-14

Jeg udregner først deskriminanten, ved hjælp af formlen: d=b^2-4ac

Dvs.

d=5^2-4*1*(-14) \rightarrow 25+56=81

Da d er større end 0, er der to løsninger. 

Der bruges derved disse to formler.

x_{1}=\frac{-b-\sqrt{d}}{a*2} og x_{2}=\frac{-b+\sqrt{d}}{a*2}

resultaterne er derfor lig med:

x_{1}=-7 og x_{2}=2

På forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2015 af Pyrros

Resultaterne er korrekte. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2015 af mathon

       diskriminanten.

           Løsningerne er korrekte.


Svar #3
24. august 2015 af 102938475 (Slettet)

Tusind tak :D


Skriv et svar til: Rettelse af løsning af andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.