Matematik

Opstil en model med passende variabler.

24. august 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke finde ud af opgaven, som er lagt ind, som et fil. Håber i kan hjælpe mig.

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2015 af peter lind

Brug kapitalformlen


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2015 af 123434 (Slettet)

Man kan bruge kapitalformlen, som anført i 1# Jeg bruger eksponentiel funktion

2)

Eksponentiel funktion→årlig procentvis stigning

f(x)=b*ax

b=6

a=1+r/100

a=1+1,3/100=1,013

f(x)=6*1,013x

f(x)=arealet af havis i et bestemt oceanområde

x=antal år efter 2008

b=6, da arealet af havis i bestemt oceanområde er 6 millioner km2

a=1,013 betyder, at arealet af havis stiger med 1,3% om året


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2015 af peter lind

Det er aftagende så facit bliver 6*106 km2(1-0,013)n Hvor n er antal år efter år 2008


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2015 af 123434 (Slettet)

Okay

Læste det fejlagtigt som stigende

Rettelse til 3#

a=1+(-1,3/100)=0,987

f(x)=6*0,987x

a=0,987 betyder at arealet af havis falder med 1,3% om året

f(x)=arealet af havis målt i millioner km^2


Skriv et svar til: Opstil en model med passende variabler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.