Matematik

vektorer matematik

25. august 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej nogle der kan hjælpe med de tre sidste vektorer a+b, a-b, b -a... ved ikke hvilken formel jeg skal bruge for at bestemme afstanden..

Vedhæftet fil: matematik vektorer.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2015 af Stats

Du skal anvende pythagoras

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
25. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

det ved jeg godt.. men hvordan helt præcist?


Svar #3
25. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

ved vektor a og b har jeg anvendt pythagoras.. men ved de andre er jeg i tvivl..


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2015 af Soeffi

Hvilke koordinater har vektoren a+b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2015 af Stats

Du har to vilkårlige vektorer.

\\ \vec{a}=\binom{a_1}{a_2}\ \textrm{og}\ \vec{b}=\binom{b_1}{b_2}

Da findes længden vha. pythagoras

\\ |\vec{a}+\vec{b}|=\sqrt{(a_1+b_1)^2+(a_2+b_2)^2}\\ |\vec{a}-\vec{b}|=\sqrt{(a_1-b_1)^2+(a_2-b_2)^2}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
25. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

Kan det passe at a-b giver det samme som b-a?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2015 af Stats

Ja. Det bør det..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
25. august 2015 af Ellapigen (Slettet)

Super.. Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2015 af Stats

a - b = -1·(b - a)

Dermed ses det, at der er tale om modsatrettede vektorer, hvilket ikke burde have indflydelse på længden

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: vektorer matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.