Matematik

hvordan finder jeg summen

27. august 2015 af Zottamotta (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan finder jeg summen af 149 (findes der en formel for det ???)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2015 af mette48 (Slettet)

Man kan da ikke finde summen af et tal.

Skriv opgaven her eller forklar i hvilken sammenhæng du vil have summen.

Er det tværsummen du vil finde?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2015 af SuneChr

Du mener måske
1 + 2 + 3 + ... + 149   ?
Formlen hedder da   149/2·(1 + 149)


Svar #3
27. august 2015 af Zottamotta (Slettet)

der stå: en bog har 149 sider nummereret fra 1 til 149
hvad er summen af alle side-tallene ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2015 af Stats

1 + 2 + 3 + ... + 147 + 148 + 149 =

(1 + 149) + (2 + 148) + (3 + 147) + ... + (74 + 76) + 75 =

150 + 150 + 150 + ... + 150 + 75 =

148/2 · 150 + 75 =

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: hvordan finder jeg summen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.