Matematik

reducer udtrykket

28. august 2015 af jes86 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med dette ud tryk som jeg har vedhæfte. Man skal reducer udtrykket. Håber i kan hjælpe 

Vedhæftet fil: 1234.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2015 af AskTheAfghan

Hint:      x2 - 4 = (x - 2)(x + 2)   og    2x - 4 = 2(x - 2).


Svar #2
29. august 2015 af jes86 (Slettet)

Kan stadig ikke regne den ud 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2015 af AskTheAfghan

#2

     \begin{align*} \frac{x}{x^{2}-4}-\frac{1}{2x-4}&=\frac{x}{(x-2)(x+2)}-\frac{1}{2(x-2)}\\ &=\frac{2x}{2(x-2)(x+2)}-\frac{x+2}{2(x+2)(x-2)} \\ &= \qquad \dots \textrm{ din tur }\dots \end{align*}


Svar #4
29. august 2015 af jes86 (Slettet)

Jeg har vedhæfte mine udregninger. Det giver ikke den samme som facitlisten i bogen.

Kan du se hvad der er galt?

Vedhæftet fil:aaaa.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2015 af AskTheAfghan

#4     Hvad siger facitlisten i bogen ......... ? Den 2. linje på billedet er absurd, og derfor ikke korrekt. På den 1. linje helt til højre, giver tælleren 2x - (x + 2) = x - 2. Da må resultatet give 1/(2(x + 2)).


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. august 2015 af Soeffi

Rigtigt indtil

\frac{2x-(x+2)}{2(x-2)(x+2)}

hvorpå kommer:

=\frac{2x-x-2}{2(x-2)(x+2)}=\frac{x-2}{2(x-2)(x+2)}=\frac{1}{2(x+2)}


Svar #7
29. august 2015 af jes86 (Slettet)

Facit sige         1       

                  2(x+2)


Svar #8
29. august 2015 af jes86 (Slettet)

#5

#4     Hvad siger facitlisten i bogen ......... ? Den 2. linje på billedet er absurd, og derfor ikke korrekt. På den 1. linje helt til højre, giver tælleren 2x - (x + 2) = x - 2. Da må resultatet give 1/(2(x + 2)).

forstår ikke hvordan du kan får det til 1/(2(x + 2)).


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. august 2015 af AskTheAfghan

#8     Prøv se på den sidste linje i #6.


Svar #10
30. august 2015 af jes86 (Slettet)

#5
#4     Hvad siger facitlisten i bogen ......... ? Den 2. linje på billedet er absurd, og derfor ikke korrekt. På den 1. linje helt til højre, giver tælleren 2x - (x + 2) = x - 2. Da må resultatet give 1/(2(x + 2)).

Hvordan kan du slette 2x. Den forstår jeg ikke helt

Svar #11
30. august 2015 af jes86 (Slettet)

Har fundet ud af det:) Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.