Matematik

Størst mulig rumfang af tagrende

30. august 2015 af oliversut (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg ved ikke hvad jeg skal gøre i vedhæftede opgave tak på forhånd hvis nogle kan hjælpe

Vedhæftet fil: Spørgsmål.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af 123434 (Slettet)

Du har

f(x)=(20-2x)x

f(x)=20x-2x2

For at finde det størst mulige rumfang, finder man f'(x)=0

f'(x)=20-4x=0

x=5

x              4         5        6

f'(x)         +           0        -

Grafen er voksende og rammer et maksimum i x=5, hvorefter grafen aftager. Ud fra det kan vi konkludere, at overfladearealet er størst muligt, når x=5


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2015 af Soeffi

#0. Du får en parabel der har toppunkt for x=-20/(2*2) = 5. For x = 5 er A = 50. 


Svar #3
30. august 2015 af oliversut (Slettet)

Okay, tak for hjælpen :)


Svar #4
30. august 2015 af oliversut (Slettet)

Men hvad så med opg. 2 på siden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2015 af Soeffi

#4. I den første er tværsnittet en retvinklet trekant, hvor kateterne er 10 cm hver. Tværsnitsarealet er 10·10·0,5 cm2 = 50 cm2

I den tredje er tværsnitsarealet en halvcirkel med omkredsen 20 cm. Radius er 20 cm/π = 6,366. Dette giver arealet for halvcirklen: 0,5·π ·(6,366 cm)2 = 63,7 cm2.


Svar #6
30. august 2015 af oliversut (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Størst mulig rumfang af tagrende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.