Matematik

matematik andengradsligning

01. september 2015 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens,

sidder med en andengradsligning, den er sikkert meget nem men jeg kan slet ikke huske hvordan man lavede en andengradsligning....

ligningen er :

x^2+3x-10=10

nogen som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af Stats

Hvad er formlen til andengradsligningen?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
01. september 2015 af makki1994 (Slettet)

noget ala x= -b+- kvadratroden af d divideret med 2a


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2015 af Stats

korrekt.. Hvordan regnes d (diskriminanten)?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
01. september 2015 af makki1994 (Slettet)

d= b^2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2015 af Stats

Korrekt...

Hvad er din a, b og c i andengradsligningen

x+ 3x - 10 = 10 ⇔ x2 + 3x - 20 = 0

Når den generelle forskrift er y = ax2 + bc + c

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
01. september 2015 af makki1994 (Slettet)

er ikke sikker men er      a ikke 3x     og b= -10 og c= x^2 ? eller er det fuldstændig forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2015 af Stats

Nej... Kig godt efter igen.

1·x2 + 3·x - 20 = 0
a·x2 + b·x + c = y

Har du ændret mening :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
01. september 2015 af makki1994 (Slettet)

når på den måde, men nu når vi har disse tal hvordan kommer vi/jeg så videre for at få et resultat? det mere for hvordan jeg kommer frem til diskriminanten og resultatet af ligningen med brug af min formel


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2015 af Stats

Når du har fundet a, b og c, så er det bare at indsætte dem i formlen.

d = b2 - 4·a·c

x = (-1·b ± √d) / (2·a)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #10
01. september 2015 af makki1994 (Slettet)

tusind tak for din hjælp, og dine hurtige svar :-)


Skriv et svar til: matematik andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.