Matematik

Reducering af ligninger

06. september 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har reduceret 3 ligninger, men da jeg ikke er særlig god til reducering, er jeg ikke sikker, om det er rigtigt gjort: 

-4(x-(-2)) + 5(y-1) = 0    ,   -4x-8+5y-5 = 0

2(x-(-2)) + 7(y-1) = 0     ,  2x-4+7y-7 = 0     ,  2x+7y-17 = 0

6(x-3)+2(y-5) = 0     , 6x-18+2y-10= 0

Er dette rigtigt reduceret?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

2(x-(-2))... , 2x+4

Ellers ser det rigtigt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den første kan du reducere videre til

-4x + 5y - 13 = 0

Den anden skulle give

2x + 4 + 7y - 7 = 0  <=>

2x + 7y - 3 = 0

Den sidste kan du reducere videre til

6x + 2y - 28 = 0  <=>

3x + y - 14 = 0


Skriv et svar til: Reducering af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.