Matematik

Rumfang

07. september 2015 af sc1997 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej 

Jeg har fået et opgave  i matematik som jeg har svært ved at svare på. 

opgaven lyder sådan 

rumfanget af en kugle er 5 liter af luft.  beregn radius af kuglen  (1 decimal)

tak : ) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2015 af SuneChr

Benyt rumfangsformlen for en kugle.
Isolér r heri og indsæt herefter rumfanget, som du nok forinden skal omregne til dm3 .


Svar #2
07. september 2015 af sc1997 (Slettet)

Kan du udbybe det mere. tak

jeg ved a rumfangsformel for en kugle er   \frac{4}{3} * r^{3} * \pi  


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2015 af mathon

                                             \frac{4}{3} * r^{3} * \pi=5\; dm^3

                      Isoler r.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2015 af SuneChr

# 2 Ja. Så skal r jo isoleres.
Dividér på begge sider af ligningen med (4/3·π) og uddrag 3. roden. Indsæt 5 i stedet for V.
r fås da i dm.


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.