Kemi

pH beregning

13. september 2015 af nann5637 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Sidder med en opgave der giver mig lidt problmer, mangler i hvert fald et lille hint til hvordan jeg skal gribe den an :)
Beregn pH i en mættet vandig opløsning af Mn(OH)Opløselighedsproduktet for mangan(II)hydroxid er Ksp(Mn(OH)2)=1.9*10-13


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2015 af mathon

For en mættet opløsning af Mn(OH)2
gælder, når molariteten kaldes s:
                                        
                                     [Mn2+]•[OH]2 = s • (2s)2 = Ksp = 1,9·10-13 M3

                                     4s3 = 1,9·10-13 M3

                                     [OH-] = 2s

                                     pH = 14 + log([OH-])


Svar #2
13. september 2015 af nann5637 (Slettet)

hvordan kommer du frem til(2s)^2 og ikke bare s^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2015 af mathon

                Mn(OH)2 (s)   --->   Mn2+  +  2 OH-  
                      s                         s            2s


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2015 af Kim777 (Slettet)

Hvad bliver da pH i opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2015 af mathon

#4

                               s=\left (\frac{1{,}9\cdot 10^{-13}\; M^3}{4} \right )^{\frac{1}{3}}\approx 3{,}62\cdot 10^{-5}\; M

                               pH=14+\log\left ( 2\cdot \left ( 3{,}62\cdot 10^{-5} \right ) \right )=9{,}9


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.