Matematik

Kan du lægge dem sammen og få summen 100?

13. september 2015 af mzs1998 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Du har tallene 1,2,3,4,5,6,7,8,9. Kan du lægge dem sammen og få summen 100?

Svaret er nej, for 1,2,3,4,5,6,7,8,9 giver kun 45...

Derfor kommer en hjælp: Du må godt sætte cifrene efter hinanden, så du laver to-cifrede tal, og du må gerne bytte om på rækkefølgen af cifrene.

F.eks. 41+28+39+5+6+7=126 ... nå, nu blev det for meget ...

Alle tal skal bruges, kun én gang, og kun med plus. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2015 af PeterValberg

Du må vist bare prøve dig frem :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2015 af SuneChr

Træk to vilkårlige tal ud, a og b.
Da vil summen blive 45 - (a + b)
Med a og b konstruerer vi det to'cifrede tal (10a + b) og lægger til, så summen bliver 100
45 - (a + b) + (10a + b)  = 100    ⇒
9a = 55
Der findes ikke et helt tal a , som ganget med 9 giver 55
Tilsvarende ved yderligere taludtræk.
Derfor er opgaven ikke løselig med 100 som sum.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2015 af AskTheAfghan

Du må godt sætte cifrene efter hinanden, så du laver to-cifrede tal, og du må gerne bytte om på rækkefølgen af cifrene.

OK. 89 - 67 + 54 + 23 + 1 = 100.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2015 af PeterValberg

#3 Der må kun benyttes addition

Alle tal skal bruges, kun én gang, og kun med plus.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Kan du lægge dem sammen og få summen 100?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.