Kemi

beregninger stofmængde

14. september 2015 af Ingentin (Slettet) - Niveau: B-niveau

beregn massen af mængde stof

1,00 L 1,00 M NaCl = 58,45 g ?

2,50L 0,500 M MgBr2 = 230,14 g ?

250mL 0,200M kaliumiodid = 8,30 g?

er de rigtig udregnet hjælppppppppppppppppp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2015 af 123434 (Slettet)

NaCl

Du har 1 L og 1,00 M

Vi skal beregne molarmassen af NaCl

MNaCl=58,44 g/mol

m=M*n

m=58,44g/mol*1mol=58,44 g

Ja, du har helt ret. 1 mol NaCl vejer 58,44 gram


Skriv et svar til: beregninger stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.