Matematik

Beregning af kontrolmålet L

17. september 2015 af henrik69420 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kunne godt bruge lidt hjælp til en opgave.

Den formel jeg tænkte man kunne bruge til at finde en løsning af opgave lyder som følgende:

2d+2b+a=L

2b svarer til 2*grundlinje af af den lille retvinklede trekant som tangerer på hver af de 2 cirkler.

De beregninger jeg har lavet indtil videre er (udfra denne skitse: http://imgur.com/JNN8rC3):

C=54 grader

c=12/2=6mm

A=90 grader

B=180-(54+90)=36 grader

Anvendelse af sinusrelationerne (http://imgur.com/5B6rPWU)

Resultatet jeg får lyder således:

L=(2*12)+(2*4,359255)+55=87,71851

Problemet er, at det i facitlisten står, at opgaven skal give 90,55 mm

Hvad har jeg gjort forkert?

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2015 af SuneChr

.SP 1809150007.GIF
 

Vedhæftet fil:SP 1809150007.GIF

Skriv et svar til: Beregning af kontrolmålet L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.